Home Page

Οι ισορροπίες του κόσμου αλλάζουν απότομα και, όταν τα νερά ηρεμήσουν, το βασίλειο της Alvior σκοπεύει να βρίσκεται στην κορυφή.

Από τις αχανείς πεδιάδες της Usparia μέχρι τα απόρθητα κάστρα του νησιωτικού Norvoros, το ένα έθνος μετά το άλλο λύγισε μπροστά στην δύναμη της Alvior και στην προηγμένη τεχνολογία που της προσέφερε η πολύτιμη συμμαχία με τα Gnomes του Dieffervale.

Τώρα, η Αυτοκράτειρα Gloriana έχει στρέψει το βλέμμα της νότια. Σε ένα βασίλειο κρυμμένο μέσα στην ζούγκλα, που το συνοδεύουν ιστορίες για ναούς από ατόφιο χρυσάφι και για κινδύνους που κράτησαν μακριά και τους πιο παράτολμους τυχοδιώκτες.

Ως μέλη της εκστρατείας, είστε γρανάζια μιας ασταμάτητης πολεμικής μηχανής, που προχωρά αργά κατά μήκος του ποταμού Kwadamo, μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά μέσα στην ζούγκλα. Πολεμάτε στο όνομα της Alvior και της Αυτοκράτειρας αλλά, αν οι ιστορίες αληθεύουν, υπάρχουν αμύθητα πλούτη που περίμενουν όσους φτάσουν ζωντανοί ως το τέλος της διαδρομής: Την μυθική πόλη της Ogorith.

Λίγα λόγια για τον κόσμο

1. Κόσμος Αυτοκρατοριών. Ο κόσμος ελέγχεται από μεγάλες αυτοκρατορίες, που δημιουργούν αποικίες και οριοθετούν ζώνες επιρροής. Από το παγωμένο Vestfar στον Βορρά, στην goblinoid δυναστεία των Urgor, που πλουτίζει χάρις στα περάσματα για την Ανατολή, στους genasi των Τεσσάρων Πόλεων, που ελέγχουν τις θάλασσες του Νότου, ο κόσμος, μέχρι πρόσφατα, λειτουργούσε χάρις σε μια περίπλοκη, εύθραυστη ισορροπία από συμμαχίες και πολλοί ικανοί πολιτικοί και διπλωμάτες περνούσαν τις μέρες τους προσπαθώντας να διατηρήσουν αυτήν την ισορροπία, ώστε ο κόσμος να συνεχίσει να απολαμβάνει την σχετική ειρήνη των τελευταίων χρόνων. Με την ξαφνική άνοδο της Alvior, όμως, όλοι τους κοιτάζουν με κομμένη την ανάσα, με αγωνία για το τι θα ακολουθήσει.

2. Κόσμος Εξερεύνησης. Οι χαρτογράφοι της Alvior περηφανεύονται ότι, χάρις στην δουλειά τους, το σχήμα ολόκληρου του κόσμου είναι πλέον γνωστό. Την ίδια ώρα όμως, εμπορικά πλοία ψάχνουν ανάμεσα στους πάγους για πιο γρήγορα περάσματα προς μακρινά λιμάνια, εξερευνητές έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους άγνωστων τροπικών νησιών και τυχωδιώκτες ακολουθούν φήμες για πύλες που οδηγούν στις μυθικές, υπόγειες περιοχές του Κοίλου Κόσμου. Ο κόσμος έχει ακόμα πολλές ανεξερεύνητες γωνίες για όσους αναζητούν περιπέτεια.

3. Κόσμος Αλλαγών. Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν όπως ακριβώς ζούσαν επί αιώνες, αλλά στην Δύση κάτι άρχισε να αλλάζει. Με πυροβόλα όπλα, μηχανοκίνητα πλοία και πιο γρήγορες επικοινωνίες από ποτέ, το μικρό νησί της Alvior κατέκτησε, μέσα σε μερικά χρόνια, τα γειτονικά του βασίλεια και μετονομάστηκε σε Αυτοκρατορία. Για τα υπόλοιπα κράτη του κόσμου το μήνυμα ήταν απλό: Όποιος δεν ακολουθήσει την εποχή, θα εξαφανιστεί. Για τους απλούς ανθρώπους, από την άλλη, σήμαινε ότι αιώνες παράδοσης κινδυνεύουν να τεθούν υπό αμφισβήτιση. 

4. Κόσμος Μαγείας. Η Μαγεία είναι μια ικανότητα φυσική για όλα τα νοήμονα όντα και η εικόνα ενός μαγού είναι αρκετά συνηθισμένη, από τους ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου του Aldenbry, μέχρι τους Ραβδούχους, τα όργανα της τάξης στο νησί του Norvoros. Στις περισσότερες χώρες, όμως, η πρόσβαση σε σχολές Μαγείας είναι αδύνατη για όσους δεν έχουν την κατάλληλη καταγωγή ή τα χρήματα για να γίνουν δεκτοί και έτσι το ταλέντο των περισσότερων μένει ανεκμετάλλευτο. Τα τελευταία χρόνια, οι Βάρδοι των Αόρατων Κολλεγίων, άρχισαν να διδάσκουν μια διαφορετική μορφή Μαγείας στους απλούς ανθρώπους, ενώ αρκετά πιο σπάνια, εμφανίζονται spellcasters που αντλούν την δύναμή τους από την φύση γύρω τους, ή και από τους ίδιους τους Θεούς.

5. Απόμακροι Θεοί. Οι διάφοροι λαοί του κόσμου έχουν διαφορετικές ιστορίες για το πώς ονομάζονται οι Θεοί και πώς σχηματίστηκε το πάνθεον, αλλά οι περισσότεροι ακολουθούν το ίδιο μοτίβο: Δεκαεννιά θεότητες, που πολέμησαν σε μια κοσμογονική μάχη (που στην θρησκεία της Alvior ονομάζεται Πόλεμος της Αυγής) και δημιούργησαν τον κόσμο και όλα τα ζωντανά πλάσματα. Αργότερα, ο έκπτωτος άγγελος Asmodeus απέκτησε θεϊκή υπόσταση, δημιουργώντας έτσι το πάνθεον των είκοσι Θεών που είναι γνωστό στα ιερατεία όλου του κόσμου. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι οι Θεοί υπάρχουν, αλλά η επιρροή τους στον κόσμο δεν είναι ευδιάκριτη και η εμφάνιση εκλεκτών που κάνουν θαύματα στο όνομα του Θεού τους (clerics), είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο γεγονός (οι περισσότεροι ιερείς στον κόσμο έχουν Acolyte Background, αλλά όχι Cleric Class). 

6. Ασαφή Alignments. Για έναν μάγο που μελετά τα Outer Planes, το Καλό, το Κακό, ο Νόμος και το Χάος είναι δυνάμεις που ορίζουν την λειτουργεία του σύμπαντος. Για έναν απλό άνθρωπο, όμως, είναι φιλοσοφίες με ελάχιστη πρακτική χρησιμότητα στην ζωή του. Ενώ πολλοί κλίνουν προς κάποια από τις τέσσερις φιλοσοφίες (η τους συνδυασμούς τους), το να τις εκπροσωπήσουν απόλυτα, δεν ταιριάζει με την καθημερινή ζωή των θνητών και οι απόλυτα "Good", "Evil","Lawful" ή "Chaotic" χαρακτήρες σπανίζουν, με τους περισσότερους να βρίσκονται κάπου στην μέση.

Home Page

The Conquest of Ogorith ThanosFil